سنگ تمام خیرین سلامت کشور برای پروژه‌های کلان رویان

در همایش تکریم از خیرین پژوهش سلامت و پیشکسوتان درمان ناباروری رویان، خیرین برای کمک به تحقق سه پروژه بزرگ رویان و تهیه دستگاه‌های مورد نیاز این پژوهشگاه در حوزه‌های سلول درمانی، ژن درمانی و حفظ باروری اعلام آمادگی کردند.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه رویان، روز سه شنبه هشتم خردادماه سال ۱۴۰۳ و همزمان با سی و سومین سالروز تأسیس پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی، « همایش تکریم از خیرین پژوهش سلامت و پیشکسوتان درمان ناباروری رویان» در محل سالن همایش‌های این مرکز درمانی، پژوهشی، آموزشی برگزار شد.
در ابتدای این همایش دکتر عبدالحسین شاهوردی، رئیس پژوهشگاه رویان ضمن خوش آمدگویی به حضار گفت: هشتم خرداد ماه سالروز افتتاح رویان است و در این ۳۳ سال خاطرات تلخ و شیرین زیادی را پشت سر گذاشته ایم. با توجه به اینکه لازم بود از پیشکسوتانی که سال‌ها ما را همراهی می‌کردند تقدیر کنیم و همچنین تغییر و تحولاتی که در بحث خیرین سلامت رویان رخ داد، تصمیم گرفتیم تا از پیشکسوتان و خیرین که حضورشان مایه خیر و برکت است و دو بال رویان هستند تشکر کنیم.
رئیس پژوهشگاه رویان از زنده‌یاد دکتر کاظمی آشتیانی یاد کرد و گفت: کاظمی با متخصصانی که حتّی خارج از کشور بودند ارتباط برقرار کرد تا فعالیت‌های این پژوهشگاه آغاز شود. ما همیشه یاد آقای روزبهانی را نیز به عنوان یک رویانی مطرح می‌کنیم.
دکتر عبدالحسین شاهوردی افزود: تولد بیش از ۵۰ هزار فرزند در مجموعه رویان و روشن شدن چراغ خانه مردم از بهترین خاطرات ۳۳ فعالیت در پژوهشگاه رویان است؛ کسانی بودند که با برگه دادگاه به رویان آمدند اما وقتی صاحب فرزند شدند زندگی آن‌ها تداوم پیدا کرد و این شیرینی فعالیت ما است.
ایشان ادامه داد، اخیراً با همکاری معاونت پژوهش و فناوری و روابط عمومی، مستندات خوبی از خیرین سلامت رویان جمع‌آوری شده است که به صورت کتابچه و ویدئو کلیپ تدوین شده و این مستندات نشان می‌دهد خیرین همیشه با رویان همراه بوده و هستند و این مجموعه به لطف خدا و کمک خیرین قدم‌هایی را برداشته که در سطح ملی و بین المللی صاحب نام شده است. امیدواریم در ۳۳ سالگی پژوهشگاه رویان شاهد شروع برنامه‌ای جدید و مدّون باشیم و امیدواریم نیّت خیر شما و تلاش متخصصان ما پرچم امید را در کشور برافراشته نگاه دارد.
در ادامه همایش، دکتر حسن مسلمی نائینی، رئیس جهاددانشگاهی با اشاره اینکه رهبر معظم انقلاب با هوشمندی سال جاری را به عنوان سال جهش تولید با مشارکت مردم نام‌گذاری کرده‌اند، گفت: ما در جهاددانشگاهی و پژوهشگاه رویان برای جهش تولید در کالا، پژوهش و در خدمات سلامت نیاز به مشارکت مردمی داریم و این را اصل می‌دانیم که با حضور خیرین تحول و جهشی در حوزه‌های مختلف به ویژه در رویان ایجاد کنیم.
وی ادامه داد: خوشحال هستیم که در ۳۳ سالگی تأسیس پژوهشگاهِ افتخارآمیز رویان، روزی به تقدیر از پیشکسوتان درمان ناباروری و بزرگداشت شما خیرینی که در کنار رویان به بالندگی آن کمک کرده‌اید و همچنان ناشناخته و گمنام هستید اختصاص یافته است.
پس از آن، پروفسور حسین بهاروند، دانشمند پیشرو در توسعه دانش سلول‌های بنیادی و رئیس پژوهشکده زیست‌شناسی و فناوری سلول‌های بنیادی پژوهشگاه رویان سخنرانی کرد و گفت: امروز برای سپاس از دو قشر همکارانی که سبب شدند رویان، رویان شود پزشکان، پرستاران، ماماها و سایر همکارانی که در این فرایند نقش دارند اینجا هستیم. آن‌ها «سلام» را از زبان به حرفه خود آوردند و خواستند که ما سلامت باشیم.
وی ادامه داد: کار خیر باید اصل زندگی آدمی باشد و انسان شغلش را به کار خیر تبدیل کند؛ همانطور که همکاران من در رویان شغلشان را به کار خیر تبدیل کرده‌اند.
پروفسور بهاروند ضمن قدردانی از همکاران خود که زندگیشان را برای کمک به مردم صرف کرده‌اند، گفت: با اجرای طرحی به صورت پایلوت در استان فارس می‌خواهیم به بهورزان بهداشت جنسی را آموزش دهیم تا آن‌ها این آموزش‌ها را به مردم ارائه کنند و جلوی ابتلا زنان به ناباروری، عفونت و… گرفته شود.
وی ادامه داد: از نظر من سه سطح سرمایه‌گذاری وجود دارد؛ نخست اینکه پولم را در بانک سرمایه‌گذاری کنم یا طلا، ارز، مسکن و… بخرم و سود کنم. سطح بعدی سرمایه‌گذاری بر روی شخصیت است؛ اگر روی شخصیت خود و فرزندانمان سرمایه‌گذاری کنیم سود بالایی می‌بریم. اما می‌خواهم به آیه ۲۶۱ سوره بقره را اشاره کنم که می‌فرماید اگر در راه من انفاق کنید، ۷۰۱ هزار درصد سود می‌کنید؛ هیچ بانک و سرمایه‌گذاری چنین سودی ندارد.
پروفسور بهاروند اضافه کرد: بخشش علت ثروت است نه نتیجه ثروت. آدم‌هایی را می‌شناسیم که پول دارند اما ثروتمند نیستند. وقتی در درگاه الهی خیری می‌کنیم حتماً در قبال پاداش آن همان خیر را به ما پس نمی‌دهد؛ گاهی یک دوست، همسر، فرزند یا کتاب را در قبال کار خیرمان به ما می‌هد. باید بگویم روزی در سال 1388 کتابی به من هدیه شد و تمام افکار و مسیر تحقیقاتی من را تغییر داد.
وی در ادامه گفت: کار خیر باید اصل زندگی باشد. اگر آنچه علم دارم را بتوانم منتقل کنم کار خیر کرده‌ام. کار خیر یعنی عمل به وظیفه که شادی‌آفرین است. یادمان باشد کار خیر توفیق الهی است که هر کسی امکان آن را ندارد. محبتی است که خداوند در حق ما می‌کند و هر چه کار خیر بیشتر کنیم، بیشتر باید منت‌دار خدا باشیم.
این محقق برجسته پژوهشگاه رویان اضافه کرد: به عنوان محقق سپاسگزار شما خیرین هستیم و در این شرایط مالی سخت، از شما خواهش می‌کنیم و بدانید که اگر این چرخ تحقیقاتی بایستد، امید از بین می‌رود. چه بسا با کاری که می‌کنیم سبب کاهش دردی و ایجاد امیدی می‌شویم و امیدواریم پرچم کشورمان را بالا ببریم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود جزئیات پروژه‌های در دست اجرای رویان را تشریح و اعلام کرد که به ۱۰۰ میلیارد تومان بودجه برای تحقق این پروژه‌های مهم درمانی نیاز است.
پس از ایشان، دکتر سید حسن شهرستانی، استاد زبان و ادبیات فارسی دیگر سخنران این مراسم بود که یاد و خاطره مرحوم کاظمی آشتیانی را گرامیداشت و با استناد به قرآن کریم، اشعار و سخنان ادبا، فضلا و شعرا به بیان اهمیت کار خیر و ثواب آن پرداخت.
دکتر محمدحسین سالاریان‌زاده، مدیرعامل مؤسسه خیرین پژوهش سلامت رویان نیز به عنوان دیگر سخنران این همایش با اشاره به اینکه همه رویان را به عنوان مرکز درمان ناباروری می‌شناسند اما بیش از دو دهه است که بر روی درمان بیماری‌های صعب‌العلاج نیز کار می‌کند، گفت: روش کار رویان از ابتدا این بوده که ریشه علم را خودش به وجود بیاورد و اگر دیگران آن را دارند، به کسب آن بپردازد و از مرحله تولید دانش تا آزمون کردن آن علم و رساندن آن به مرحله کارآزمایی بالینی (تولید دانش و ترجمان علم) تمام فضاها را به وجود آورد که تهیه این زیرساخت تاکنون با همکاری خیرین محقق شده است.
وی با تأکید بر تنوع محورهای فعالیت رویان، گفت: دستور فعالیت‌های علمی تحقیقاتی رویان در ۵ محور اصلی است؛ درمان ناباروری، درمان سرطان، درمان بیماری‌ام اس و  ALS، درمان بیماری دیابت و  همچنین درمان بیمتاری‌های مربوط به کلیه و پلی کیستیک.
دکتر سالاریان زاده در ادامه وضعیت هر یک از این پنج محور را تشریح کرد و ادامه داد: با فعالیت رویان ۵۰ هزار نوزاد متولد شده‌است. اکنون سه و نیم میلیون زوج در کشور ما نابارور هستند؛ بیماران برای درمان در رویان فقط بین هشت تا ۳۰ میلیون هزینه می‌کنند و این در حالی است که در مراکز درمانی دیگر هزینه درمان آن‌ها تا پنج برابر بیشتر است.
وی ادامه داد: بیماری‌ام اس بانوان را در جوانی گرفتار می‌کند و ما جزو سه کشور بزرگ دنیا در ابتلا به این بیماری هستیم. ابتلا به بیماری‌ای ال اس بین مردان بیشتر است و ۲۰ هزار بیمار در ایران داریم که محورهای متعدد پژوهشی در ایران برای درمان آن شکل گرفته است. در درمان دیابت هم به مرحله تزریق سلول رسیده‌ایم که نتیجه بالینی آن به هفت میلیون مبتلا کمک خواهد کرد. بیماری کلیه پلی کیستیک نیز ۸۵ هزار مبتلا در کشور دارد. سالانه ۱۱۲ هزار نفر نیز به مبتلایان به سرطان اضافه می‌شود که پژوهش بر روی این بیماری‌ها می‌تواند امیدبخش باشد.
دکتر محمد حسین سالاریان زاده اعلام کرد: تاکنون بیش از سه هزار میلیارد تومان توسط خیرین کمک شده است. برای خیرینی که بخواهند به هر میزانی به ما کمک کنند نیز صندوق نیکوکاری لوتوس شکل گرفته که در نهاد بورس فعال است و چنانچه خیّری خواست به هر مقدار کمک کند، این امکان فراهم شده است و تعداد ۶۲ پروژه از سال 1398 خروجی این صندوق بوده است.
در این مراسم دکتر علی تیموری، مدیرعامل گروه مالی کاریزما نیز راهکارها و مدل‌های حمایت از فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی پژوهشگاه رویان را تشریح کرد.
محمدحسین رضایی، یکی از نیکوکاران حوزه سلامت و عضو هیأت امنای مؤسسه خیرین سلامت رویان نیز قول همکاری برای تأمین مالی سه پروژه بزرگ رویان با همکاری یک خیر دیگر را مطرح و از تأمین مالی تهیه دستگاه‌های مورد نیاز رویان توسط خیرین حاضر خبر داد.
در پایان این مراسم نیز از پیشکسوتان حوزه درمان ناباروری رویان محمدعلی صدیقی گیلانی، سید جلیل حسینی، فرامرز فرهی، فرید دادخواه، مهناز اشرفی، طاهره معدنی، اشرف معینی، انسیه شاهرخ تهرانی‌نژاد، احمد حسینی و مجتبی رضازاده ولوجردی تقدیر شد.
ویدئو کلیپ خیرین سلامت رویان
تاریخ انتشار: ۱۴۰۳/۰۳/۰۹

فعالیت‌های پژوهشگاه رویان

goup