تولید دستگاه میکروفلوئیدیک با استفاده از روش چاپ سهبعدی با هدف بهره برداری در فناوری های زیستپزشکی

یک واحد میکروفلوئیدی معمولاً تراشهای از جنس سیلیکون، شیشه یا الاستومر است که دارای کانالهایی در ابعاد میکرونی میباشد و سیالات از طریق این کانالها جریان مییابند.
طی پژوهشی، دکتر کامران حسنی، دکتر مهدی نوید بخش و فاطمه طاعتی از دانشگاه ویتواترزرند آفریقای جنوبی (University of the Witwatersrand)، دانشگاه علم و صنعت ایران و پژوهشگاه رویان، یک میکروکانال جدید معرفی و یک سیستم میکروفلوئیدیک را با استفاده از چاپگر سهبعدی 3D) (تولید کردند. سپس، این روش ساخت را از نظر پارامترهای کلیدی با سایر روشهای رایج ساخت دستگاههای میکروفلوئیدیک، مانند میکروفرز، مقایسه نمودند.
نتایج بهدستآمده از این پژوهش که در نشریه بین المللی Biomedical Materials & Devices منتشر شده است، نشان داد که برای انتخاب روش بهینه ساخت، باید عواملی همچون زمان و هزینه تولید، و همچنین تعداد نمونههای مورد نیاز مورد بررسی قرار گیرند.
نتایج این پژوهش روش پردازش نور دیجیتال )DLP (را به عنوان گزینهای مناسب و کارآمد برای ساخت دستگاههای میکروفلوئیدیک پیشنهاد میدهد؛ امید است این رویکرد بتواند با کاهش هزینهها و بهبود کارایی امکان گسترش فناوری میکروفلوئید را فراهم کند.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۴/۰۴/۲۹