اخبار

پژوهش بر روی موش ها نشان داد: مواجه مادران با D-گالاکتوز ظرفیت تخمدانی دختران آنان را کاهش می دهد

اخبار علمی | تاریخ انتشار: ۱۴۰۱/۰۵/۲۵
محیط رحم نقشی حیاتی در سلامتی فرزندان ایفا می کند. هر گونه اختلال در هورمون ها، مواد مغذی و متابولیسم رحم طی دوران جنینی می تواند در طول زندگی، فرد را مستعد ابتلا به بیماری کند. یکی از انواع مونوساکارید ها که در محصولات لبنی و میوه هایی مثل انجیر یافت می شود D-گالاکتوز است، که بر روی جنین تازه تشکیل (تخم یا ovum) اثر سمی دارد.

دو دهه تجربه پژوهشگاه رویان در تأمین تخمک بالغ از بافت منجمد شده تخمدان: رویکردها و آینده

اخبار علمی | تاریخ انتشار: ۱۴۰۱/۰۵/۲۴
انجماد بافت تخمدان راهی برای حفظ امکان باروری زنانی است که توان باروری خود را به دلیل بیماری هایی مانند سرطان از دست می دهند. شیمی درمانی برای غلبه بر سرطان، تنها سلول های سرطانی را هدف قرار نمی دهد بلکه در عملکرد سایر سلول ها نیز اختلالاتی ایجاد می کند؛ یکی از عوارض شیمی درمانی تخریب تخمدان ها است.

خروج کروموزوم Y از سایه: آیا کروموزوم Y تنها در تعیین جنسیت نقش دارد؟

اخبار علمی | تاریخ انتشار: ۱۴۰۱/۰۵/۲۴
با وجود آنکه هورمون های جنسی نقش کلیدی در ایجاد تفاوت در حساسیت و شدت پاسخ به درمان بیماری های مختلف دارند، کروموزوم های جنسی نیز به شکل فزاینده ای به عنوان عامل مؤثر مطرح می شوند. پژوهش ها نشان داده است کروموزوم Y می تواند به عنوان یک نشانگر ژنتیکی مناسب برای تفسیر ویژگی های فیزیولوژیک و پاتو فیزیولوژیک مردان مورد استفاده قرار گیرد.

استفاده از مهندسی بافت در درمان ضایعات کبدی: ماتریکس سلول زدایی شده کبد سالم بسترمناسبی برای بازیابی جمعیت سلولی در کبد فیبروتیک فراهم می کند

اخبار علمی | تاریخ انتشار: ۱۴۰۱/۰۵/۱۰
کبد یکی از اندام های پیچیده و مهم بدن انسان است که در تنظیم فرآیندهای متابولیک، هموستازی و سم زدایی بدن نقش اساسی دارد. متأسفانه به دلیل سبک زندگی نا مناسب تعداد مرگ های ناشی از نارسایی کبد در جهان رو به افزایش است.

تزریق سلول های بنیادی مزانشیمی خود فرد به بیماران تازه مبتلا به دیابت نوع یک: یک کارآزمایی بالینی فاز یک و دو

اخبار علمی | تاریخ انتشار: ۱۴۰۱/۰۵/۱۰
دیابت نوع یک، یک بیماری متابولیک است که به دلیل تخریب سلول های انسولین ساز لوزالمعده (سلول های بتا واقع در جزایر لانگرهانس) به وسیله سیستم ایمنی فرد اتفاق می افتد. مهمترین پیامد این بیماری بالا رفتن قند خون به دلیل فقدان یا کمبود انسولین در فرد بیمار است.

مدیر گروه تحقیقات علوم پایه و بیماری‌های غیرواگیر پژوهشگاه رویان، جهادگر نمونه کشوری شد

اخبار عمومی | تاریخ انتشار: ۱۴۰۱/۰۵/۰۷
در مراسم تقدیر از جهادگران نمونه کشوری جهاددانشگاهی، از مدیر گروه تحقیقات علوم پایه و بیماری‌های غیرواگیر پژوهشگاه رویان به عنوان جهادگر نمونه کشوری تقدیر شد.

حضور رئیس جمهوری اسلامی ایران، در پژوهشگاه رویان؛ به مناسبت گرامیداشت چهل و دومین سالگرد تشکیل جهاددانشگاهی

اخبار عمومی | تاریخ انتشار: ۱۴۰۱/۰۵/۰۵
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه رویان، دکتر سیّد ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری اسلامی ایران، پیش از ظهر چهارشنبه پنجم مرداد ماه، به مناسبت چهل و دومین سالگرد تشکیل جهاددانشگاهی، در پژوهشگاه رویان حضور یافتند.

راه اندازی کلینیک تخصصی زنان و مسائل باروری و هورمونی ویژه مبتلایان به بیماری ام اس (MS) در پژوهشگاه رویان

اخبار عمومی | تاریخ انتشار: ۱۴۰۱/۰۵/۰۱
کلینیک تخصصی زنان و مسائل باروری و هورمونی ویژه مبتلایان به بیماری ام اس (MS) در پژوهشگاه رویان راه اندازی شد.

پیام تبریک رئیس پژوهشگاه رویان به مناسبت سالگرد تشکیل جهاد دانشگاهی

اخبار عمومی | تاریخ انتشار: ۱۴۰۱/۰۵/۰۱
رئیس پژوهشگاه رویان در پیامی خطاب به جهادگران پژوهشگاه رویان، سالگرد تشکیل جهاد دانشگاهی را تبریک گفت.دکتر عبدالحسین شاهوردی در پیامی خطاب به جهادگران عرصه علم و دانش، سالگرد تشکیل این نهاد را تبریک گفت و به نقل از مؤسس پژوهشگاه رویان، رویان را «پیشانی افتخار آفرین جهاد دانشگاهی» دانست.

سالروز بازدید مقام معظم رهبری از پژوهشگاه رویان گرامی باد

اخبار عمومی | تاریخ انتشار: ۱۴۰۱/۰۴/۲۴
در اتفاقی مبارک حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبرمعظم انقلاب اسلامی صبح روز دوشنبه 25 تیر ماه سال 1386 از پژوهشگاه رویان و نمایشگاه دستاوردهای جهاد دانشگاهی بازدید کردند. رهبر معظم انقلاب در ابتدای این بازدید، با حضور در محل یادمان شهدای جهاد دانشگاهی، یاد و خاطره این شهدا و همچنین زنده یاد دکتر سعید کاظمی آشتیانی، مؤسس و رئیس اسبق پژوهشگاه رویان را گرامی داشتند.

نقش مهاری ژن PIAS2 بر IFNβ : اساس بروز زوال عقل در مبتلایان به پارکینسون اسپورادیک

اخبار علمی | تاریخ انتشار: ۱۴۰۱/۰۴/۲۲
یکی از انواع بیماری پارکینسون، نوعی است که به طور ناگهانی در یک فرد بدون پیشینه خانوادگی از ابتلا به بیماری بروز می کند، به آن پارکینسون اسپورادیک می گویند. چون علت بروز این بیماری مشخص نیست یافتن راهی برای درمان آن دشوار است.

سلول درمانی ضایعات تارهای صوتی: مروری بر روش های آزمایشگاهی

اخبار علمی | تاریخ انتشار: ۱۴۰۱/۰۴/۲۲
صدمه و تحلیل تارهای صوتی یکی از گسترده ترین و در عین حال پیچیده ترین مشکلات در حوزه سلامت گوش، حلق و بینی است. این مسئله ممکن است منجر به اختلال مکرر و برگشت ناپذیر در توان تولید اصوات گردد. دلایل این عارضه بسیار متنوع است و از عفونت های حاد و مزمن تا استفاده بیش از اندازه از صدا و تومور ها را شامل می شود.

یافتن داروی مناسب برای کووید 19 با به کارگیری ارگانوئیدها و سیستم های میکروفلویدیکس

اخبار علمی | تاریخ انتشار: ۱۴۰۱/۰۴/۲۲
همه گیری کووید 19 و پی آمدهای مصیبت بار آن بر سلامت جامعه پژوهشگران را بر آن داشت تا مدلی آزمایشگاهی از این بیماری طراحی کنند؛ چرا که وجود مدل آزمایشگاهی مناسب امکان آگاهی بیشتر و آزمایشات دارویی گستره تر برای یافتن روش های درمانی مناسب را فراهم می کند.

وزیکول های خارج سلولی و استفاده درمانی از آنان: ضرورت استفاده از روش های مهندسی

اخبار علمی | تاریخ انتشار: ۱۴۰۱/۰۴/۲۲
تقریباً تمامی انواع سلول ها کیسه های کوچکی به نام وزیکول از خود ترشح می کنند که به آنان وزیکول های خارج سلولی گفته می شود. این ساختارها از غشا سلول به سمت بیرون جوانه می زنند و بسته به سلولی که از آن خارج می شوند محتوی متفاوتی دارند.

بیست و سومین کنگره بین المللی پزشکی تولید مثل و هجدهمین کنگره فناوری سلول‌های بنیادی؛ شهریور 1401

اخبار عمومی | تاریخ انتشار: ۱۴۰۱/۰۴/۱۳
بیست و سومین کنگره بین المللی پزشکی تولید مثل و هجدهمین کنگره فناوری سلول های بنیادی، شهریور ۱۴۰۱" در تاریخ 16 لغایت 18 شهریور 1401 توسط پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی در شهر تهران - سالن همایش های رازی برگزار می‌گردد.

سیزدهمین دوره مدرسه تابستانی بین‌المللی پژوهشگاه رویان جهاددانشگاهی برگزار می شود

اخبار عمومی | تاریخ انتشار: ۱۴۰۱/۰۴/۱۲
سیزدهمین دوره مدرسه تابستانی بین‌المللی پژوهشگاه رویان در تاریخ 29 الی 02 شهریور ماه سال جاری با موضوع " کاربرد بیوانفورماتیک در تحقیقات زیست پزشکی" و با رویکرد "آشنایی و کاربرد دانش بیوانفورماتیک در آنالیز داده های علوم زیستی و پزشکی مبتنی بر فرد" برای دانشجویان، اساتید دانشگاه و مدیران با رشته های مرتبط و با سخنرانی اساتید برجسته ملی و بین‌المللی طی پنج روز به صورت حضوری و آنلاین برگزار می‌شود.

فعالیت‌های پژوهشگاه رویان

goup